Túra Italy

Friss topikok

  • Nincsjogod: Most éppen Horvátországban Zágráb után vagyunk, már elhagytuk Karlovicét és egy számunkra kiejthet... (2014.08.26. 08:13) Isten hozott...

Címkék

Frutta e verdura...zöldség és gyümölcs...

2015.09.28. 11:20 Nincsjogod

Felszállsz a buszra és meg kell nézni, hogy tiszta-e a szék, mert hát a fiatalokra senki sem szól rá, hogy ne pakolja fel a lábát a székre ahová más ülni szokott.

Mindenki felrakja a lábát, ha van egy szabad hely és baromira nem érdekel senkit sem hogy koszos lesz.

Az iskolától kezdve mindenütt tömik a gyerekeket édességgel, gumicukorral és hasonló nyalánkságokkal. Csak ne kelljen a gyerekkel többet foglalkozni, mert akkor már aztán apa és anya kiakadna. Tehát inkább tömik a gyerekeket, csak fogják be a szájukat és ne nyafogjanak.

Amikor nincs a közelben édesség és a bolt is messzebb lenne, akkor pedig egyszerűen vesznek nekik pár centes-eurós kis játékokat, amik olyanok mint a kinder-figurák és ezekkel van tele minden még az ujságosok pultja is. Ezért itt a gyerek inkább mindent megkap, csak ne kelljen velük igazából foglalkozni és ne nyafogjanak.

Ettől aztán a gyerek hamar rájön, hogy elég csak nyafogni valamiért és nyúzni a szülőket és máris kapnak valami kis hülyeséget, vagy ahogy Gru mondaná "semmire se jó plázás vackokat". Az édességektől pedig eléggé kezelhetetlen ordibálós futkosósok lesznek a gyerekek és így még jobban fel lesznek pörögve, mint egyébként.

Aztán amikor az iskolában is őrült módjára viselkednek, akkor pedig a tanítónéni zsebéből is előbbukkan egy csomag nyalánkság amikor már ő sem bír velük. És ez így megy nap mint nap mindenütt.

Nekünk még a Bendusznál az iskolában a tanárnéni mondta, hogy ne tömjük a gyereket édességgel és reggel pedig ne adjunk nekik a suli előtt, mert a gyerek felpörög és kezelhetetlen lesz az iskolában.

Itt úgy tűnik, hogy másképp gondolják és inkább tömik őket.

Ennek ellenére nncs annyi kövér gyerek és a foguk viszont sokkal jobb állapotban van, mint a magyar gyerekeknek.

Ennyi idő után már jobban meg tudjuk állapítani mi is, hogy ez csak két dolognak köszönhető, ugyanis itt mindig van az étel mellé zöldség és gyümölcs valamilyen formában, de leginkább a párolt zöldség köret ami gyakori.

Amióta itt vagyunk egy hét alatt több zöldséget és gyümölcsöt eszünk, mint Magyarországon. Nem is beszélve a halról. Hihetetlen mennyiségű halat kapunk itt konzervben, vagy rántva tök mindegy, mert mi imádjuk és örülünk ennek.

Az is feltűnő - és ezt például a virslinél vettük észre - hogy nincs nagyon szar minőségű áru a boltokban. Nem tudom minek köszönhető ez, de nem engedik forgalomba az olyan termékeket valószinűleg ami silány minőségű és csak arra való hogy rongálja az egészséget.

Ugyanúgy megtalálható itt az akciós elérhető áru kaja a boltokban és ugyanúgy meg kell keresni, hogy hol van akció és melyik boltcsoport az olcsóbb, de nincs olya mint Magyarországon hogy veszel egy akciós virslit (például) és annyira rossz hogy csak azért eszed meg, mert éhes vagy.

Biztos hogy normális ízű lesz és elérhető áron kapod meg.

Mi is amikor  még Budapesten laktunk akkor nagyon kevés tejet vettünk, halat szinte csak ünnepek alkalmával, majonéz és mustárból is az árakat figyeltük és már néha nem is érdekelt minket, hiszen annyira egyértelmű volt, hogy ha alacsony áron veszel meg valamit, akkor silányabb az íze, mint a drágának.

A különbség valljuk meg őszintén Magyarországon egetverő és hihetetlennek tartjuk most már, hogy egyáltalán a boltok polcán ezek az áruk még forgalomba kerülhetnek.

Azt meg végképp nem értjük, hogy miért nem lehet normális áron venni a jó ízű termékeket.

És ezt úgy értem, hogy ha itt ugyanolyan áron lehet megvenni jó ízű élelmiszert, akkor miért a duplája olykor Magyarban ami finom.

Ez valami olyan talány számomra, mint az, hogy Magyarország a vizek országa, már ami az ivóvizet illeti, mégis szinte az összes közkút el van zárva, viszont itt, ahol tényleg fontos, hogy mennyi víz fogy, nyugodtan lehet ivóvizet venni közkútból.

Talán ha nem lennénk annyira fukarok és jobban figyelnénk egymás emberi szükségleteire is és nem csak a sajátunkra, akkor talán jobban mennének a dolgok.

A bejegyzés trackback címe:

https://turaitaly.blog.hu/api/trackback/id/tr257848596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása