Túra Italy

Friss topikok

  • Nincsjogod: Most éppen Horvátországban Zágráb után vagyunk, már elhagytuk Karlovicét és egy számunkra kiejthet... (2014.08.26. 08:13) Isten hozott...

Címkék

Lebontották...

2015.06.19. 15:36 Nincsjogod

Egyik reggel elindultam dolgozni, majd útközben csörgött a telefonom és egy rendőrnő volt a vonal túlsó végén aki magyar volt.

Elmondta, hogy jöttek bontani a barakkunkat és hogy miért nem mentünk még el.

Mondtam, hogy minket hivatalosan senki nem értesített és gyakorlatilag még nem hivatalosan sem és mivel mindenki akitb  ismerünk itt azt mondta hogy maradjunk, mert ez itt nem így szokott menni, ezért nem csináltunk semmit sem.

Aztán közölte, hogy 1-2 órán belül bontás lesz és menni kell, ezért Picúr hazament pakolni, mivel nekem pár órába telett volna hazamenni.

Délre aztán nagy nehezen hazaértem addigra a Giovanni barakját már lebontották.

Kértük a neveket a rendőröknek, vagy igazolószámukat, amit aztán megtagadtak és a rendőrhölgy nagy nehezen megadott, de a többi nem.

Aztán közölték, hogy kapunk még időt és 2 napunk van pakolni, majd hétfőn jönnek bontani a mienket is.

mondták, hogy magánterület ahol vagyunk és a tulajdonos tett feljelentést.

Mivel ismertem a hivatalos eljárást ezért kértem az iratokat amikre hivatkoztak, de amikor mindig valamiti igazolni kellett volna a rendőröknek, akkor mindig elővették az "örüljünk, hogy nem veszik el a gyereket" című lemezt, innen tudtuk, hogy folyamatosan hazudnak és nincs semmilyen feljelentés, de azért jobbnak láttuk továbbállni.

Mivel egész idő alatt ment a hangfelvevő ezért gondoltam, majd ha később bajunk lesz belőle, akkor legalább tudjuk mivel igazolni, hogy mi történt.

Szóval rákövetkező hétfőn lebontották a barakkunkat és kerestünk új helyet magunknak és új építkezésbe kezdtünk.

Ez a barakk 15 euróból épült fel, mivel minden amit csak tudtunk találni felhasználtunk. A célnak megfelelő volt, hiszen a telet itt húztuk ki és reméljük, hogy hasonlóan szerencsések leszünk a következő barakkunkkal is.

Itt már annyival jobbak leszünk, mármint az építkezésnél, hogy azokat a hibákat amiket elkövettünk az első építésénél, már nem követem el.

Tudjuk, hogy hol van az építési anyag amit el lehet hozni ingyen és tudjuk az időjárási viszonyokat is aminek meg kell felelni, ennyi nekünk elég is lesz.

Később kiderült, hogy aki elkergetett minket az csak egyszerűen egy fasiszta állat volt és semmi köze nem volt a területhez csupán zavarták, hogy ellepik a "román cigányok" a környéket, és megbeszélte haveeri alapon a rendőr haveerokkal némi pénzért cserébe, hogy elkergetik innen a söpredéket.

Természetesen ez errefelé (mármint Mussolini országában) mostanság sem idegen, mármint az idegengyűlölet és itt is eléggé népszerű lesz valaki ha erre alapozza  a pártjának a reklámját.

Viszont egy biztos, hogy a következő barakkot már Magyarosabbra csinálom, azaz kiteszek rá egy 16-os számot és egy Magyar címert (Auschwitz-ban a 16-os barakkban voltak a magyarok).

Vicces volt, ahogy a Magyar származású rendőrhölgynek például még fogalma sem volt arról, hogy Vajon Európai Unió tagállamai közé tartozik-e már Magyarország, vagy sem.

De hát ilyen amikor valaki elfelejti, hogy honnan jött, aztán amikor döngetni kell a mellet, hogy magyar vagyok akkor aztán ők döngetnek a leghangosabban.

Na mindegy erről ennyit, de inkább arról írok, hogy  mennyire ismerik egyáltalán Magyarországot az olaszok, mert ez is eléggé megdöbbentő volt számomra, mármint az hogy fogalmuk sincs semmiről, ellentétben a hazai reklámokkal...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turaitaly.blog.hu/api/trackback/id/tr797557490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása