Túra Italy

Friss topikok

  • Nincsjogod: Most éppen Horvátországban Zágráb után vagyunk, már elhagytuk Karlovicét és egy számunkra kiejthet... (2014.08.26. 08:13) Isten hozott...

Címkék

Rimini felé...

2014.10.01. 08:52 Nincsjogod

tura06_1412146203.JPG_756x567

Úton voltunk Rimini felé és tudtuk, hogy még előtte szállást kell találni, ezért egy út szélén lévő háznál kértük, hogy felverjük a sátrunkat.

Estére az időjárásjelentés 5-10km/h-ás szelet írt és nyugodtan feküdtünk le, mivel a biztonság kedvéért az összes merevítő zsinórt kifeszítettem.

Éjfél előtt arra keltünk, hogy a fejünk felett csak úgy dobálgatja a sátrat a vihar és bár egy csepp eső sem esett, azt már belülről is láttuk, hogy ez bizony nem 10 km/h-ás szellő.

A cövekek kitépve a helyükről és simán emelgette az egész sátrat a szél, ezért azonnal kimentem és felmértem a terepet.

Az utolsó pillanatban mehettem ki, mert pont meg tudtam tartani a sátrat.

Olyan 90 km/h-ra saccolom a vihart, olyan volt, mint amilyen a 2006-os tűzijátéknál volt, csak eső nélkül.

Szerencsére nem esett, mert azt már végképp zokon vettem volna.

Picur is kijött és felkeltette a gyerekeket, akik egyébként ébredeztek a nagy csapkodásra, no meg a sátor hálófülkéje is leszakadt egyből az egyik oldalon.

Úgyhogy kollektíven mindenki kinézett magának egy tartórudat és azt próbálta meg belenyomni a földbe, miközben a szél állandóan emelgette a sátrat.

Féltünk, hogy a közeli fák közül az egyiket ránk dönti, de még szerencse, hogy nem voltak nagyok és így annyira nem tudta letörni csak a kisebb ágait.

Én közben a fejlámpával a fejemen és  a kalapáccsal a kezemben próbáltam újra visszaverni a cölöpöket.

Beni ,Hanna és Picur pedig a sátrat fogta.

Próbáltam megkeresni a kitépett cövekeket és újabbakat is beleverni a földbe.

Sokat elvesztettünk, de másnap megkerestem őket és szerencsére a rudak sem törtek el.

Kb. másfél óráig tartott a vihar és utána annyira lecsökkent, hogy már nyugodtabban mehettünk be a sátorba.

Másnap kárfelmérés, mivel a vihar a sátor előterében lévő könnyebb dolgokat is kifújta a sátorból.

Megkerestem a cövekeket és szereltem egy kicsit a biciklit is.

Elmentünk a legközelebbi Lidlibe és bevásároltunk.

Visszamenve további szerelések az utánfutón és a kerekeken, de azt már láttuk, hogy még egy napot itt éjszakázunk, mivel nem tudunk majd átmenni a városon estig.

Nap közben elmentünk egy olyan cigánytelep mellett, amit a híradóban is látni, hogy rendőrséggel rakják ki őket innen.

Hát elég durván becuccolták magukat egy autósiskola mellé a Kíniaiak által lakott részben és megcsapoltak egy tűzcsapot vízért, amit bevezettek e tábor közepe felé.

Lakókocsik és sátrak alkották a tábort úgy kb 25 lehetett és borzalmasan büdös volt, ami az útszéli rögtönzött vc-ből áradt aminek az ajtaja is le volt szakítva.

Hát eléggé magyar telep kinézete volt, abból a lepukkantabb fajtából és el is lepték a helyi és környékbeli boltokat a parkolóban a kéregető emberek itt.

Innen pedig odébbálltunk, mivel az öreg néni kilátásba helyezte a carabinieri kihívását, ha nem megyünk el a ház mellől.

Kiderült, hogy azért félt ennyire, hogy ott maradunk, mert még régen ő is Magyarországról érkezett ide és hát gondolom ahogy mostanában a magyarokra sdem a vendégszeretet a jellemző, hát rá sem volt az.

Bár a kerítésen kívűl voltunk és a szomszéd fuvarosé volt a terület (akit mellesleg egyáltalán nem zavart, hogy ott voltunk, azért keserű szájízzel, hogy ilyen magyarok is vannak hagytuk el a terepet.

Utunkat Ancona felé Pesaro-n át folytattuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turaitaly.blog.hu/api/trackback/id/tr886749251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása