Túra Italy

Friss topikok

  • Nincsjogod: Most éppen Horvátországban Zágráb után vagyunk, már elhagytuk Karlovicét és egy számunkra kiejthet... (2014.08.26. 08:13) Isten hozott...

Címkék

Velence, mint olyan...

2014.09.22. 10:47 Nincsjogod

tura05_1411375620.JPG_756x567

Szokás szerint összepakoltunk és elhatároztuk, hogy ha túl későn érnénk Velencéhez akkor közvetlen előtte valahol letáborozunk, mert több időt szeretnék eltölteni ott.

Gyerekkori álmom volt már, hogy lássam saját szememmel és Szipál Marci mondása szerint, ha egy szóval kellene jellemezni a várost, akkor a "galambszaros" a legjellemzőbb rá.

Reggelre aztán szemerkélő esőben elindultunk és reméltük, hogy megjavul az idő.

Az úton kiírva már csak 24 km-re volt Venezia, de aztán persze 400 méterrel a vége előtt az újabb táblán rádobtak még 11 km-t.

A térképen láttuk, hogy egy kb 5 km-es híd visz be a régi városba és mivel az út minősége is leromlott Velence előtt, ezért mindenképp kellett keresni egy jó kis helyet.

Láttunk bicikliseket, akik bementek egy parkoló mögötti erdőszerűségbe és megnéztük, hogy ott jó lesz-e nekünk.

az estét itt töltöttük, de nem erdő volt, hanem egy hangulatos kis magán kikötő ahol kézzel festett hajók és egy gondola is parkolt, a tulajra várakozva.

Másnap indulás előtt fél órával eleredt az eső, úgyhogy ezt megvártuk és csak nagy késéssel tudtunk indulni be a városba.

Sok előváros van Velence előtt és mind óriási, ezért még szerencse, hogy találtuk ezt a helyet.

Innen már csak 6 km-re van Venezia. Elindultunk és a híd 4km-es volt a város előtt, de a látvány már onnan is lehengerlő, csak az út szélén eldobott szemét rondított bele a látványba.

Beértünk és már láttuk, hogy ezt a várost sem biciklire és a mi utifutinkra tervezték, de azért egy hidat találtunk, amin át tudtuk tolni a cuccost.

kb 2 órát mentek el a gyerekek Picurral, addig én vigyáztam a cuccokra és fordítva is 2 órát.

A látvány fantasztikus és galambot (lehet hogy a szemerkélő eső miatt) nem láttunk.

nem tudom leírni, hogy milyen gyönyörű ez a hely, de amit elmondhatok róla, ahhoz elég annyi, hogy ezt feltétlenül látni kell mindenkinek.

Teljesen más mint amilyen a tévében, vagy a filmekben. Sokkal szebb, bár egy nagy turistalátványosság az egész és a vécé is 1 euró, de azért a Burgerben, vagy a Mekiben még mindig ingyenes egy kis sorbanállás után a toalett.

Azt hittem, hogy a legszebb a gondolák látványa lesz, de az egész lehngerlő, úgy ahogy van.

A házak és kolostorok, templomok, ahogy egy kis zúgból hirtelen egy kis tér lesz ahol az emberek nyugodtan kávézgatnak, és erre még rájön a sok hajó látványa, ahogy az ember leint egy taxit, ami persze szintén egy hajó.

Szóval leírhatatlan a látvány és a hangulat, legalábbis a város régi negyede felé, ahogy elhagyod a Ponte Vecchio-t (az összekötő híd amin bemész).

Szemerkélő esőben voltunk ott és jó érzésekkel indultunk tovább Ravenna felé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turaitaly.blog.hu/api/trackback/id/tr676718935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása